fbpx

Slecht functionerende verkeerslichten worden vervangen

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) heeft al geruime tijd te kampen met slecht functionerende verkeerslichten zegt minister Jerry Miranda.

De bewindsman geeft aan dat de verkeerslichten die nu in gebruik zijn, niet voorzien zijn van een veiligheidssysteem waardoor zij niet effectief kunnen worden ingezet in ons land. Bij het uitvallen van het verkeerslicht gaat die niet automatisch over op oranje knipperlicht. Er is daarom voor gekozen om over te stappen naar andersoortige verkeerslichten. Deze zijn volgens hem effectiever.

Met de nieuw te installeren verkeerslichten wordt er voor onder andere de Brandweer, de politie en de ambulancedienst de mogelijkheid gecreëerd om door middel van een microschakeling in de auto, de verkeerslichten op afstand in te stellen, legt de bewindsman uit.

OOK INTERESSANT
Karansing Dinesh, Cia Watson en Ramsamoedj Daniel winnaars quiz Wereld Consumenten Rechten Dag

De kosten voor het vervangen van de verkeerslichten kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Het vervangen van de verkeerslichten zal daarom in delen geschieden, laat het NII optekenen.

Op dit moment zijn er reeds verkeerslichten aan de Ringweg, maar er wordt gewacht op de fabrikant om het geheel aan te sluiten zegt Miranda. Wat hij ook aangeeft is dat niet alle verkeerslichten vervangen zullen worden. Enkele zullen gerepareerd worden.

De minister ziet erop toe dat het beleid met betrekking tot verkeersmeubilair waar de verkeerslichten een onderdeel van zijn, zal leiden tot verdere ontwikkeling van ons land.(GFC)