fbpx

‘Slecht’ eten dat gewichtsverlies bevordert

Er zijn een aantal lekkernijen die, onterecht, een slechte reputatie hebben gekregen. Lees welke verleidelijke producten je gewicht helpen behouden of zelfs bijdragen aan het afvallen.

Biefstuk

Al jaren raden voedingsdeskundigen ons aan minder rood vlees te eten, maar voor de lijn is biefstuk niet slecht. Let wel goed op de hoeveelheid, een portie ter grootte van je handpalm is genoeg. En eet het niet te vaak want te veel rood vlees kan mogelijk schade toebrengen aan je gezondheid.

Pasta

Pasta zelf maakt namelijk niet dik, het gaat om de hoeveelheid en de sausjes. Dus in plaats van pasta direct uit je dieet te schrappen, maak je gewoon een gezonde pasta. En daarnaast levert volkoren pasta meer vitaminen en mineralen.

BEKIJK OOK
Het drinken van zelfs lage hoeveelheden alcohol tijdens de zwangerschap verandert hersenstructuur baby

Eieren

Bijna geen enkel voedingsmiddel heeft zoveel discussie aangewakkerd als het ei. Zijn eieren nu wel of niet gezond? Het Voedingscentrum geeft aan dat drie eieren per week veilig is.

Varkensvlees

Varkensvlees is lang niet zo vet als wordt gedacht. Een aantal soorten varkensvlees zijn hartstikke mager. Bijvoorbeeld hamlappen of varkenshaas. Daarnaast levert ook dit vlees veel eiwitten en stilt daarom voor lange tijd de trek.

Noten

Noten mogen dan veel vet bevatten, maar dit zijn wel goede vetten. Ze beschermen tegen hart- en vaatziekten. Bovendien leveren ze veel vezels en eiwitten.