fbpx

Slapen met hond in slaapkamer goed voor je nachtrust, beweren experts

GFC NIEUWS- Onderzoekers aan de Mayo Clinic in Arizona (VS) kwamen erachter dat honden in de slaapkamer voor een betere nachtrust kunnen zorgen.

Daarvoor onderzochten ze veertig volwassenen zonder slaapprobleem. Samen met de honden werden ze zeven nachten geobserveerd met een monitor.

Het resultaat? Zowel de honden als de mensen hadden een betere nachtrust als ze bij elkaar sliepen. Het ras van de hond deed er niet toe. Het advies luidt dan ook je hond aan het voeteneinde of dicht bij je bed te laten slapen.

De betere nachtrust komt waarschijnlijk door het gevoel van veiligheid als de hond in de kamer is, denken de onderzoekers. “Veel baasjes zijn overdag weg van hun huisdier”, zegt Dr. Lois Krahn, auteur van het onderzoek volgens Mirror. “Ze willen de tijd met hun dier verlengen wanneer ze thuis zijn. Je hond in de slaapkamer hebben is een makkelijke manier om dat te doen.”

BEKIJK OOK
VHP feliciteert president Santokhi met Caricom-voorzitterschap

“Het zorgt bovendien voor een veilig gevoel. De relatie tussen mensen en hun huisdieren is de afgelopen jaren veranderd. Dat is waarschijnlijk waarom veel mensen met hun huisdier in de kamer slapen. En nu weten we dat het je niet slecht beïnvloedt!”