‘Slachtoffers’ halen Michael Jackson posthuum door het slijk

Redactie GFC Nieuws — Een documentaire over Michael Jackson dreigt zijn nalatenschap waardeloos te maken. In Leaving Neverland  beweren twee mannen dat zij als kind door Jackson seksueel zijn misbruikt. Als gevolg hiervan trekken omroepen en anderen alsnog de handen af van de King of Pop.

Zelfs Oprah Winfrey lijkt Wade Robson en James Safechuck te geloven. De twee mannen, inmiddels 36 en 41 jaar oud, beschrijven in een tweedelige documentaire op HBO gedetailleerd hun ervaringen als kind met Jackson.

Winfrey, die als kind ook seksueel is misbruikt, interviewde beide mannen. Tijdens het gesprek wekte zij de indruk hen te geloven.

Na de uitzending van HBO besloten veel omroepen geen muziek van Michael Jackson meer af te draaien. In een petitie roepen enkele duizenden mensen Cirque du Soleil op een hommage aan Jackson te annuleren.

Vermoord

Het is onduidelijk of de musical Don’t Stop Till You Get Enough die deze zomer zou openen op Broadway, wel doorgaat. Het theaterstuk is gebaseerd op het leven van de popster.

De nalatenschap van Jackson levert jaarlijks ongeveer 2 miljard dollar op. Dat zou met de recente ontwikkelingen binnenkort fors minder kunnen worden.

De muzieklegende stierf in 2009 aan een overdosis van het middel propofol, dat hij al een jaar of 10 gebruikte tegen slapeloosheid. Zijn lijfarts, Conrad Murray, zat twee jaren voor doodslag omdat hij een dodelijke dosis van het slaapmiddel aan Michael zou hebben toegediend. Bij Jackson’s overlijden was Murray amper zes weken bij hem in dienst.

Enkele weken vóór zijn overlijden zou de zanger aan een vriend, de 54-jarige zakenman Michael Jacobshagen, hebben toevertrouwd dat “men” hem probeerde te vermoorden. Ook Michael’s 19-jarige dochter Paris houdt vol dat haar vader is vermoord.

Overige berichten