fbpx

Slachtoffer huilt van verdriet in rechtszaal, geen celstraf voor dader omdat hij ‘blank en rijk’ is, zegt advocaat

GFC NIEUWSREDACTIE- Een jongeman uit New York pleitte schuldig aan misbruik van vier meisjes op huisfeestjes, maar de rechter vindt een gevangenisstraf niet gepast.

Op dinsdag veroordeelde de rechter Christopher Belter tot acht jaar voorwaardelijk en wordt hij hierdoor niet ingesloten.

De incidenten vonden plaats toen hij tiener was. De jongen zou drugs en drank van zijn ouders hebben gekregen, meldt Washington Post.

De rechter zei dat hij ‘tot God heeft gebeden’ voor inzicht omdat hij ‘niet goed wist’ wat de gepaste straf was.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Coronavaccin werkt minder goed bij tekort aan vitamine D3

Enkele van de slachtoffers waren in de rechtbank en begonnen te huilen en te braken toen ze hoorden dat hij geen gevangenisstraf zou uitzitten.

BEKIJK OOK
Man steekt kapmes tussen ribben van vriend omdat hij grapte over zijn vreemdgaande vrouw

De rechter zei echter dat Christophers’ voorwaardelijke straf zou zijn “als een zwaard dat de komende acht jaar boven zijn hoofd hangt.”

Belter moet zich dan ook registreren als zedendelinquent, een fulltime baan behouden en bij zijn ouders thuis blijven wonen. Hij zal ook worden onderworpen aan willekeurige drugs- en alcoholtests.

Advocaat van een van de slachtoffers Steven Cohen zegt dat Cristopher uit een geprivilegieerd gezin komt en dat hij ‘rijk en blank is.’ Hierdoor zou hij volgens hem geen gevangenisstraf hebben gekregen.