fbpx

S&J bespreekt mogelijk partnerschap met Politie Sport Centrale

Het bestuur van de Politie Sport Centrale (PSC) heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De waarnemend directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, heeft het bestuur ontvangen en de mogelijke partnerschap besproken. Ook heeft het bestuur de voornemens van de organisatie voorgehouden aan de sportdirecteur en een businessplan overhandigd.

De PSC is op 1 oktober 1931 opgericht. De organisatie biedt de gelegenheid aan haar leden voor geestelijke ontspanning en de beoefening van verschillende takken van sport ter bevordering van hun lichamelijke ontwikkeling. Dit wordt gedaan middels het organiseren van toernooien.

Enkele takken van sport die worden beoefend zijn atletiek, voetbal en slagbal. Hieraan participeren niet alleen politie ambtenaren, maar ook burgers.

De PSC is reeds geruime tijd bezig met het herinrichten, aanvullen en upgraden van haar bestaand netwerk. Het nieuw bestuur zit vanaf 28 augustus 2017 aan en heeft een bestand van ongeveer 2500 leden.

BEKIJK OOK
Santokhi noemt toerismesector cruciaal voor welzijn samenleving

Waarnemend sportdirecteur Kisoor gaf aan dat het ministerie openstaat voor een samenwerking met de PSC, gezien er een gemeenschappelijk doel is tot sportbeoefening en bevordering in de breedte. Hij stelt het op prijs dat de organisatie het sportlandschap ook helpt stimuleren door middel van haar doelstellingen en voornemens.

De directeur heeft middels de voorgehouden situatie kunnen staven dat er een interne uitdaging is voor de organisatie om de politie ambtenaren te motiveren en te interesseren om te sporten. Het ministerie zal waar nodig en mogelijk zorgen voor ondersteuning.

Het bestuur heeft ambtshalve de Korpschef, Roberto Prade, als voorzitter. Hij wordt ondersteunt door Milando Atompai (ondervoorzitter).