Sinopharm-vaccins overhandigd aan president Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 28 juni is in Suriname een bezending van 100.000 Sinopharm-vaccins gearriveerd.

Deze geste van de Volksrepubliek China wordt bijzonder gewaardeerd door de Surinaamse regering. Eerder zijn diverse donaties bestaande uit persoonlijke beschermingsattributen geschonken aan de Surinaamse autoriteiten.

Naast de vaccins zijn ook medische verbruiksartikelen gedoneerd, waaronder 102.400 wegwerpspuiten. Dit tegen de achtergrond van de indamming van het Coronavirus en de inspanningen van beide landen ter realisering hiervan.

Vandaag is de symbolische overhandiging verricht door Hongyan Ren, charge d’affaires aan staatshoofd Chandrikapersad Santokhi op het historische Presidentieel Paleis.

De regeringsleider heeft benadrukt dat dit bijzondere en belangrijke dagen zijn in de relatie tussen China en Suriname.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zonnebloemolie, sojaolie en maisolie geven grotere kans op migraine en pijnklachten

“Wij hebben onlangs 45 jaar diplomatieke betrekkingen tussen onze landen herdacht. Betrekkingen die gebaseerd zijn op liefde en solidariteit”.

“De 100.000 vaccins en bijbehorende medische verbruiksartikelen worden zeer gewaardeerd door de overheid en het volk van Suriname,” aldus Santokhi.

Hongyan Ren accentueert dat de Volksrepubliek China altijd bereidwillig is om Suriname te ondersteunen.

“Wij zijn twee bevriende naties met goede strategische samenwerkingen in verschillende sectoren. Met deze donatie hoopt de Chinese president Xi Jinping een reële bijdrage te leveren om de Covid-19-pandemie beheersbaar te maken in Suriname,’ zegt de diplomaat.

Verder spreekt zij de verwachting uit dat Suriname heel gauw de coronacrisis kan overwinnen en haar economie kan stabiliseren.

President Santokhi geeft aan dat er nu veel meer mensen in Suriname gevaccineerd kunnen worden. “Het is van eminent belang dat de vaccinatie-ratio blijft stijgen, zodat wij samen de Covid-19-pandemie kunnen verslaan,’ merkt het staatshoofd op.

De regeringsleider heeft de vaccins symbolisch overgedragen aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten