fbpx

Een 21- jarige jongen in Suriname mag wel bloemen geven aan een meisje van 17!

INGEZONDEN- Het wordt hoe langer hoe gekker in Suriname met de opvoedingsmethoden van sommige ouderwetse ouders!

Sinds wanneer is het een misdaad wanneer een jongen van 21 jaar op Valentijnsdag een bosje bloemen brengt voor een meisje van 17 jaar oud? Zon elegante actie!

In het nieuws van GFC las ik dat een jongen zondag werd weggejaagd door een vader van een 17- jarig meisje toen hij thuis bij haar bloemen wilde geven. Waarschijnlijk is de vader de mening toegedaan dat zijn dochter nog te jong is.

Het toont de bekrompenheid aan van deze vader die nota bene ook nog een racist blijkt te zijn. Er zijn helaas meerdere ouders die denken hun dochters met deze ouderwetse opvoedingsmanier te beschermen.

Het is misschien wel goed bedoeld, maar het effect dat ze hiermee beogen zal uitblijven.

Er is niets mis mee als een jongen de beschaafdheid heeft om tot aan huis een bos bloemen te brengen voor iemand die hij leuk vindt. Hij komt niet op bezoek om geslachtsgemeenschap te hebben, haar te verkrachten, aan te raken of aan te randen.

BEKIJK OOK
Santokhi en Brunswijk: Nationale ontwikkelingsinspanningen voor gezondmaking Surinaamse economie gaan in alle rust en eenheid voort

Hij kan ook zuivere intenties hebben en alleen vriendschap willen opbouwen die later kan uitgroeien tot een duurzame relatie.

Om er vanuit te gaan dat alle mannen direct van bil willen gaan, wat wellicht de gedachte is van deze vader, is belachelijk. Nog absurder is het om iemand om die reden weg te jagen. Zo bescherm je een dochter heus niet!

Het lijkt er veel op dat deze racistische vader nog veel moet leren over het modern opvoeden van kinderen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Bekijk ook: In Suriname wil men het niet hebben maar in Nederland wordt ervoor ‘gevochten’