Simons: “wetgeving slechts basis voor verdere vooruitgang genderbeleid”

“Wetgeving is de belangrijkste basis voor verbetering van het genderbeleid, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons.

Zij sprak tijdens de Gender Learning workshop van het Ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP).

Onder het thema: “Gender Learning Programma on Gender Equality Action Plan 2018 – 2019, heeft deze organisatie vorige week een workshop gehouden.

Internationale organisaties zijn al ruim honderd jaar formeel bezig om de positie van de vrouw in moderne maatschappijen te verbeteren. Er zijn veel studies over actieplannen ontwikkeld en uitgevoerd. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het bereiken van het gestelde doel. Echter zijn er nog steeds mensen in achtergestelde posities. Effectief werken aan deze posities om een samenleving te ontwikkelen betekent dat er een zekere bijdrage moet zijn van beide genders.

Wetgeving

Over de hele wereld is er wetgeving over het genderbeleid en discriminatie van vrouwen. In hoofdlijnen zijn deze wetten uitgewerkt om uit te voeren, maar de praktijk wijst echter anders uit. “Met wetten alleen kunnen de menselijke interactie en samenleving niet verbeterd worden. Om dit te bewerkstelligen moet er meer gedaan worden”, zegt de DNA-voorzitter. Naast het aanstippen van wetgeving is het ook belangrijk aandacht te besteden aan psychologische barrières.

De workshop is afgesloten met een discussie en conclusie, die zullen moeten leiden tot verbetering van het actieplan

Overige berichten