fbpx
Simons presenteert stappen DNA richting open parlement op ParlAmericas-vergadering

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft op de tweede dag van de ParlAmericas-vergadering in de Republiek Costa Rica, het werk van het parlement gepresenteerd.

Simons heeft de aanwezigen, door middel van het vertonen van een filmpje, vertrouwd gemaakt met het werk van de DNA richting het transparanter maken van de volksvertegenwoordiging.

Om de burgers te betrekken bij het parlementaire werk kunnen zij terecht op de website voor informatie; van nieuws tot wetgeving. Schoolkinderen en ook volwassenen komen bij de DNA langs voor een rondleiding.

Verder is er een scholenproject waarbij scholieren, door middel van drie spelen, met het parlementaire werk bekend worden gemaakt.

Daarnaast communiceert de assemblee met de samenleving via het televisiekanaal en er wordt binnenkort een app gelanceerd.

Diverse collega’s hebben Simons gecomplimenteerd voor het werk dat zij heeft verzet richting open parlement en hebben de infofilm opgevraagd, laat DNA weten in een bericht.

Verder is op parlementen een beroep gedaan om onderling beter met elkaar te communiceren.

De 2nd Gathering of the Open Parliament Network”, is op vrijdag 17 maart 2017 afgesloten met een verklaring.

Er is gediscussieerd over het versterken van de banden tussen burgers en parlementen door middel van het promoten van burgerparticipatie bij het parlementaire werk.

Aan de vergaderingen hebben naast parlementariërs ook vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit 25 landen gediscussieerd over het verhogen van burgerparticipatie.(GFC)

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…