“Simons moet krachtig optreden tegen partijgenoten die zich misdragen in DNA”

De VHP vraagt zich af waarom DNA-voorzitter Jenny Simons niet krachtig optreedt tegen leden die hun positie misbruiken om met modder te gooien en allerlei wilde en ongefundeerde beschuldigingen te uiten. Keer op keer blijkt de voorzitter niet in staat haar partijgenoten in toom te houden, terwijl ze leden van de oppositie te pas en te onpas de mond snoert, zeggen het VHP Comité handen af van Krishna, VHP Gendercommissie en VHP Jongerenraad in een verklaring.

Het meest recente voorbeeld is volgens hen de manier waarop het lid Rashied Doekhie weer tekeer ging. “Wat weerhoudt de voorzitter toch om krachtig in te grijpen? Is ze te bang om hem de zaal uit te zetten voor zijn wangedrag of andere disciplinaire maatregelen tegen hem te treffen? De voorzitter liet zich de afgelopen week weer van haar zwakste kant zien. Niet effectief, zwalkend en geen moment had ze de zaak in de hand. Het toppunt was dat ze zich verschool achter de microfoon, of die wel of niet open stond, toen Doekhie weer eens leegliep. ‘Microfoon wel of niet open’ is het slechts denkbare argument in deze, iedereen in de zaal kon horen wat het ongeleide projectiel Doekhie uitkraamde. De oren van de DNA-leden hebben geen ‘aan/uit’-knop”.

Het lijkt er op dat de voorzitter spelletjes meespeelt om modder en smaad te verspreiden en het op een laffe manier te sanctioneren, wordt geconcludeerd. “Dit moet stoppen, de VHP duldt dit gedrag niet meer. De DNA- voorzitter heeft een rol te spelen als het gaat om het ordelijk verloop van vergaderingen en gedrag van leden. Ze moet die verantwoordelijkheid nemen en geen ‘schuiltje’ spelen. Als ze niets te verbergen heeft, moet ze optreden tegen blindgangers als Doekhie. Het contrast is schril. Ze durft wel een VHP-lid (M. Jogi) de vergaderzaal uit te sturen, die slechts om het woord vroeg. Maar optreden tegen Doekhie, die systematisch beledigend is naar vele parlementariërs en burgers in het land, durft zij niet. De DNA-voorzitter laat zich hier van haar zwakste kant zien”.

“Dat de partij van de DNA-voorzitter alles in het werk stelt om de VHP kapot te maken, is voor eenieder duidelijk. Wat ook voor eenieder duidelijk is, is dat de VHP in opmars is. De VHP groeit, de VHP verbreedt en verdiept zich. De VHP ontpopt zich als de echte nationale partij van Suriname. Een partij waar sterke en integere vrouwen zoals Krishna Mathoera weten hoe je de gemeenschap moet beschermen, niet alleen tegen criminelen, maar ook tegen blaffende, loslopende honden”, aldus het VHP Comité handen af van Krishna, de VHP Gendercommissie en de VHP Jongerenraad.(GFC)