fbpx

Simons: “goede omgeving aangenamer voor betere leerprestaties”

GFC NIEUWS- “Een goede werkomgeving, maakt het aangenamer en kan voor betere resultaten zorgen. Daarom is het belangrijk dat het onderhoud van schoolgebouwen ter hand wordt genomen”, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons.

De parlementsvoorzitter was dinsdag te gast bij O.S II Hockey waar het project “Renovatie scholen in Latour” is gestart. Zestien scholen uit dit gebied en het Havo 3 krijgen een opknapbeurt.

In haar toespraak tot de aanwezigen, voor een groot deel leerlingen van scholen in de buurt, heeft Simons aangegeven blij te zijn met de commissie ‘Teri den skoro fu Latour.’

“Het is altijd prima dat personen zelf kijken wat goed en niet goed is in hun buurt en daarvoor opkomen”, zegt voorzitter Simons. Volgens de voorzitter zou er eigenlijk een comité moeten zijn: ‘Teri den skoro fu Sranan.’

De gebouwen van de meeste scholen laten te wensen over. De regeringen van 2010 en 2015 hebben volgens de parlementsvoorzitter heel wat lokalen en scholen gebouwd. Echter zijn de bestaande scholen toch achtergebleven in onderhoud. “Wij zijn in Suriname nog niet ver genoeg. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft niet echt criteria voor het bouwen van scholen, maar is nu daarmee bezig.”

BEKIJK OOK
Postpakketverzender aangehouden door Narcotica Brigade

Simons heeft graag een systeem waarbij er criteria worden vastgesteld, die voor alle scholen moeten gelden. Die zouden in hoofdlijnen bij wet moeten worden aangegeven.

“Vanwege de vorderingen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de samenwerking met DNA, heb ik goede hoop dat wij eindelijk een onderwijswet hebben die komt en die afhandelen in deze zittingsperiode”, zegt de DNA-voorzitter. Dit moet volgens voorzitter haar het begin zijn om het leerproces en de vorming van kinderen maximaal te ondersteunen.