De voorzitter van de Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerling-Simons is bijzonder blij met het feit dat de Surinaamse overheid vandaag aan de dag kan praten over een integraal kinderbeschermingsnetwerk.
“Regeringen, zeker ook de vorige regering en deze, doen hun best om iets te doen dat kinderen hun omstandigheden verbeteren en dat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Ik moet eerlijk zeggen als ik naar de resultaten kijk van sommige onderzoekingen en me eigen ervaring in de dagelijkse praktijk met kinderen, moeten we echt toegeven dat wij er nog lang niet zijn”, zei voorzitter Simons maandag tijdens het seminar ‘Integraal Kinderbeschermingsnetwerk’ in het Lala Rookh gebouw.
In verband met de Internationale dag voor de Rechten van het Kind organiseerde het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting het seminar, waar het integraal kinderbeschermingsnetwerk is geproclameerd.
In dit platform zullen verschillende overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties in eenheid samenwerken om de vraagstukken en problemen van kinderen integraal op te lossen.”
Onze kinderen zijn het belangrijkste wat we hebben en daarmee zorgen we voor de continuïteit van ons volk en onze samenleving. We hebben als natie en als wereld ons gecommitteerd aan kinderrechten, vandaar dat we de nadruk leggen op een netwerk, waarbij we kinderen gaan beschermen en hun veiligheid garanderen”, stelt de DNA – voorzitter.
Volgens Simons is er jaren gesproken met beleidsmakers over hoe de vraagstukken en problematiek van kinderen beter op te lossen. Door onvoldoende integratie in het werk, is het realiseren van doelen uitgebleven. De bewindsvrouw ziet de proclamatie van het netwerk als een nieuw begin en gelooft erin dat dit een van de eerste en belangrijkste stappen is om samen te werken.
De voorzitter geeft aan dat Suriname een raamwerk kent. “We hebben de concepten en instituten om onze kinderen te beschermen, maar het moet nog werken. Ik wil iedereen motiveren om op te staan van waar we zijn en te kijken in ons ministerie, in het parlement of op onze scholen waar we allemaal functioneren hoe we dat allemaal kunnen verbeteren”, vult Simons aan. Door een actieve bijdrage te leveren kan volgens de voorzitter de samenleving helpen om dit initiatief voort te stuwen.(GFC)