fbpx
Silos wil rechten LGBT-gemeenschap met beleid waarborgen

“Het is nu tijd om beleid te maken zodat we de rechten van de LGBT-gemeenschap kunnen waarborgen. Het zijn mensen en wij mensen zijn divers. We moeten elkaar accepteren in al onze diversiteit. Dat is waarvoor ik pleit”, zei minister Jennifer Van Dijk-Silos dinsdag bij de overhandiging van het eindverslag van een reeks van hoorzittingen.

De commissie Diversiteit & Inclusiviteit (DI) vallende onder het ministerie van Justitie en Politie (JusPol), is in twee rondes bezig geweest met hearings om de meningen van het maatschappelijk middenveld (verschillende particuliere organisaties, belangengroepen en religieuze organisaties) over de LGBT’s te analyseren.

De hearings waren bedoeld om de gevoelens van de samenleving ten aanzien van de LGBT’s en de mensenrechten onderzoeken. De resultaten zijn samengevat in een verslag en gepresenteerd aan de minister.

Silos zegt dat nog heel veel gedaan moet worden om de gemeenschap te informeren over de mensenrechten die ook rechten zijn van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LGBT). Uit gesprekken met het maatschappelijk middenveld is er nagegaan in hoeverre er weerstand is binnen de samenleving om LGBT-rechten ook als mensenrechten te accepteren.

Misvattingen

Geconstateerd is dat er een aantal misvattingen zijn in de samenleving over de LGBT’s. Silos zei dat mensen in de samenleving nog met het idee lopen dat homoseksualiteit een afwijkende seksuele handeling is. Ze merkt op dat men denkt dat die seksuele afwijkingen kan overslaan naar anderen. Maar ook een aantal ouderwetse opvattingen over huwelijk tussen twee geslachten en voorplanting zijn zaken waaraan er extra aandacht besteedt moet worden. Religieuze organisaties die worstelen met dit vraagstuk.

Deze pijnpunten in de samenleving zijn van enorm belang geweest voor de overheid om beleid te kunnen maken en om het traject in te gaan zodat de bewustwording kan groeien. “Niet alles kunnen we in een keer veranderen.

De LGBT-groep beseft ook dat je niet in een keer allerlei dingen zult kunnen veranderen in de mening van de samenleving en ook de mening van de staat. Maar ik heb guts om hieraan te werken”, geeft Silos aan.

Het verslag zal aan de president Bouterse overhandigd worden.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…