fbpx

Significante post-COVID hersenafwijkingen onthuld door speciale MRI

GFC NIEUWSREDACTIE- Wetenschappers ontdekten hersenveranderingen bij patiënten tot zes maanden nadat ze hersteld waren van COVID-19 met behulp van een speciaal type MRI.

Dat blijkt uit een studie die volgende week wordt gepresenteerd op de jaarvergadering van de Radiological Society of North America (RSNA).
Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zal ongeveer een op de vijf volwassenen langetermijneffecten van COVID-19 ontwikkelen.

Moeite met denken of concentreren, slaapproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, verandering in geur of smaak, spelden-en-naalden gevoel en depressie of angst zijn allemaal neurologische symptomen die verband houden met lange COVID.

BEKIJK OOK
Populair COVID-19-medicijn kan interageren met veel voorkomende hartmedicijnen

Uit onderzoek is echter gebleken dat COVID-19 kan worden geassocieerd met veranderingen in het hart, de longen of andere organen, zelfs bij asymptomatische patiënten.

Naarmate meer mensen besmet raken en herstellen van COVID-19, is er onderzoek begonnen te ontstaan, gericht op de blijvende gevolgen van de ziekte. Deze staan bekend als post-COVID-aandoeningen, die ook bekend staan onder een groot aantal namen, waaronder COVID op lange afstand, post-acute COVID-19, post-acute gevolgen van SARS CoV-2-infectie (PASC), langetermijneffecten van COVID en chronische COVID.