fbpx
Sierah Zeeuw wint prijs voor beste scriptie accountancy

Op 31 januari werd de eerste Crowe Horwath Burgos Accountancy Scriptieprijs overhandigd aan winnares Sierah Zeeuw. De prijs bestaat uit een prachtige award en een geldbedrag van USD 2.000. Deze prijzen zijn overhandigd door de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, en de managing partner van Crowe Horwath Burgos Accountants, Romeo Burgos.

Het was de eerste keer dat er op het gebied van accountancy een scriptieprijs werd uitgereikt in Suriname. De scriptieprijs is met ingang van het studiejaar 2017/2018 door het accountantskantoor Crowe Horwath Burgos Accountants in het leven geroepen.

Scripties die meedingen naar de prijs, moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo moeten de scripties met minimaal een acht als eindcijfer zijn beoordeeld door de desbetreffende onderwijsinstelling. Er is voor een acht gekozen, omdat dit cijfer een ruime voldoende aanduidt en aansluit op de academische norm cum laude.

Andere voorwaarden zijn dat de student moet zijn afgestudeerd aan een in Suriname gevestigde universiteit of hogeschool en dat de scriptie niet ouder is dan 2 jaar.

De doelstelling van deze prijs is om studenten te stimuleren vaker voor de studierichting Accountancy te kiezen en goed onderzoek te doen op dit vakgebied. Het accountantskantoor hoopt dat het grote tekort aan accountants hierdoor op korte termijn zal worden ingelopen.

De titel van de scriptie van Zeeuw luid: De implementatie van het risk-based interne audit plan binnen de divisie Corporate Audit van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.”

Silvano Tjong Ahin, die deel uitmaakte van de jury, maakte de winnaar bekend en belichtte de criteria die zijn gehanteerd bij het beoordelen van de scriptie. De overige juryleden waren William Deel, Arleen Emanuels, Shirley Sowma en Susan Trott.

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking hield Zeeuw een presentatie, waarbij zij in het kort haar scriptie, de motivatie erachter en de belangrijkste conclusies en aanbevelingen belichtte.

Burgos benadrukte het belang van degelijk onderzoek op het gebied van accountancy. Hij sprak de hoop uit met deze prijs wo- en hbo-studenten te motiveren en enthousiasmeren om kwalitatief hoogwaardig en voor Suriname relevant onderzoek te verrichten op het terrein van accountancy.

Verder benadrukte hij het belang van een goede financiële huishouding en controle door deskundigen die zich verdiepen in het ontwerp, de beheersing en de controle van financiële systemen.

Crowe Horwath Burgos Accountants is een full member firm van de gerenommeerde organisatie Crowe Horwath International, die momenteel de achtste positie bekleedt in de wereld van Financial Audit, Accounting & Tax.

Deze full member-status is een extra waarborg voor de kwaliteit van de dienstverlening.(GFC)

Meer nieuws

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…