fbpx
Shraddha Sewradj viert zesde verjaardag met succesvolle internationaal dansdebuut

GFC NIEUWS- De 6-jarige Shraddha Sewradj maakte samen met haar 2 zusters Shivali en Shriya en haar neef Yogesh Sewradj hun internationaal debuut tijdens Animae Caribe Festival 2020.

Het online dansoptreden was bedoeld om één van de vele culturen van Suriname uit te dragen op dit platform van ICT & Creatieve Industrie activiteiten.

Het optreden bestond uit een klassiek deel, een eerbetoon aan Lord Shiva, en een modern deel, fusion tussen Bharat Natyam en moderne dans stappen op “the Carnatic mix Shape of You”.

Yogesh heeft de danseressen begeleid met zijn dholak: een slaginstrument wat typerend is in Hindoestaanse muziek. Shivali (14 jaar) en Shriya (11 jaar) hebben zelf de choreografie in elkaar gezet en deze samen met Shraddha (6 jaar) geoefend.

Zij zelf vinden hun eerste internationale optreden een hoogtepunt in hun carrière en willen meer oefenen zodat ze steeds beter worden en meer mensen blij kunnen maken met hun dans.

Alle 3 danseressen hebben eerder in Thalia, Mata Gauri, CCS en in verschillende mandirs opgetreden.

Yogesh (18 jaar) is freelance dholak bespeler en zit in het 3e leerjaar van de ICT opleiding op NATIN. Hij is op 13-jarige leeftijd begonnen met dholak (meer bekend als dhol) te bespelen en wil binnenkort ook de harmonia ( een toetsinstrument dat in baithak gana centraal staat) vlot bespelen.

Deze jonge talenten zijn door Creative Tech Hub Caribbean gevraagd om tijdens de Suriname sessie op het Animae Caribe Festival 2020 op te treden.

Het optreden werd door de participanten als zeer inspirerend en mooi bevonden. Op veler verzoek is de recording van het optreden nogmaals afgespeeld tijdens het festival, hoewel dit aanvankelijk niet de bedoeling was.

Creative Tech Hub Caribbean is een cluster van bedrijven met als doel de ICT en Creatieve Industrie te ontwikkelen tot een van de economische pilaren van Suriname. Dit schept duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid in een wereldwijd groeiende sector.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.