Shell MetaSkills Programma investeert in jongere generatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Shell Suriname heeft donderdag een afstudeerceremonie georganiseerd voor het Shell MetaSkills STEM Educatie Programma ter viering van de prestaties van de deelnemende studenten van dit jaar.

Het Shell MetaSkills-programma werd gedurende een periode van 12 maanden uitgevoerd door Creative Tech Hub Caribbean in samenwerking met Natin-MBO Natuurtechnisch Instituut (NATIN).

Dit programma trainde docenten om Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) educatie te integreren in hun curriculum.

Docenten werden getraind in Kunstmatige Intelligentie (AI), Virtuele Realiteit, 3D-ontwerp en 21e-eeuwse vaardigheden zoals Kritisch Denken en Creatieve Probleemoplossing.

Vervolgens werden ze gecoacht en begeleid bij het introduceren van het materiaal bij hun studenten.

In zijn toespraak merkte de Country Chair van Shell, Andrew Hepburn, op dat de investering van het bedrijf in dit programma getuigt van haar toewijding om bij te dragen aan de lange termijn voorspoed van Suriname.

OOK INTERESSANT
Succesvolle veiligheidsoperatie leidt tot arrestaties en drugsvondst

“Shell gelooft dat de antwoorden op de uitdagingen van morgen liggen in de vindingrijkheid van jonge mensen en is daarom voor 100% toegewijd aan het inspireren en voortstuwen van de volgende generatie wetenschappers, ingenieurs en innovators.”

De hoofdtoespraak werd gehouden door de minister van Onderwijs, Henry Ori, die ook het belang van STEM-onderwijs benadrukte als een middel voor economische ontwikkeling, waarbij hij opmerkte: “Een economie kan alleen maar groeien en innoveren als de human resources op peil worden gebracht. Dat betekent verhoog kennis, vaardigheden en attitudes rond het innovatievermogen van je beroepsbevolking”

De ceremonie werd afgesloten met de uitreiking van certificaten aan zowel docenten als studenten.

OOK INTERESSANT
Amerikaanse president Biden herbevestigt relatie met Suriname

De directeur van NATIN, Brian Toekimin, bedankte Shell voor haar samenwerking en benadrukte het belang van duurzame ontwikkeling van jonge mensen. “We geven jonge mensen vaak geplukte bloemen terwijl we hen zouden moeten leren hun eigen planten te laten groeien.”

Shell is een wereldleider op het gebied van STEM-onderwijs en heeft met succes STEM-programma’s en initiatieven gelanceerd in meer dan 18 landen over de hele wereld, waarbij meer dan 78.000 jonge mensen zijn opgeleid.

Het MetaSkills STEM-onderwijsprogramma maakt deel uit van een strategie om lokale capaciteit op te bouwen en de talent pipeline te versterken voor de energiesector en andere cruciale sectoren voor nationale ontwikkeling.