fbpx
SHATA: Suriname nog erg onbekend op Duitse markt

Na vier dagen gestaan te hebben in Berlijn tijdens de ITB Beurs 2017, was het nogmaals duidelijk wat de potentie is voor Suriname als toeristisch product.

De SHATA heeft voor het eerst na haar oprichting in 2016 samen met de STS en Conservation International geparticipeerd aan deze beurs.

De afgelopen jaren deed Suriname reeds mee aan deze “travel and trade” beurs.

Al heel snel was duidelijk dat het er een groot verschil is tussen de Nederlandse markt en de Duitse markt. Omdat ons land nog onbekend is in Duitsland konden de deelnemers via een “elevator pitch” hun specifiek product aanprijzen.

Schatting is dat er meer dan 300 bezoekers de Surinaamse stand bezochten.

SHATA heeft in de voorbereiding ervoor zorg gedragen dat de bezoekers geïnteresseerd raakten in de booth door Suriname als land neer te zetten. De wereldkaart met de ligging van Suriname moest erbij worden aangesleept.

De zeer indrukwekkende foto ter promotie van de virtual film Under The Canopy van Conservation International en de “live cooking” door Chef-kok Patrick Richards hebben de Surinaamse presentatie naar een hoger niveau getild.

Het Surinaamse toerisme product wordt opgemaakt uit onze cultuur, cultureel erfgoed, diversiteit, natuur(flora en fauna), naast veiligheid en een schone omgeving.

De ervaring is authentiek en uniek en dit kan allemaal aangeboden worden in een pakket. Vooralsnog is gebleken dat Suriname een “undiscovered secret” is.

De Duitse markt is opzoek naar nieuwe destinaties en SHATA richtte zich derhalve ook op interviews afstaan aan de Duitse reis tijdschriften en de Duitse radio voor een groter bereik. “Stringente samenwerking van de public and private sector teneinde Suriname beter op de kaart te zetten is een must”, meldt de SHATA.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…