fbpx
Facebook Pagelike Widget

Sewdien grote voorstander samenwerkingsplatform agrariërs Suriname en Nederland

GFC NIEUWS- Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is een grote voorstander van een samenwerkingsplatform tussen agrariërs van beiden landen dat uiteindelijk zal moeten leiden tot partnerships tussen de bedrijven.

De Surinaamse ondernemers kunnen hierdoor makkelijker de Europese markt betreden en de Nederlandse bedrijven zullen ook de Caraïbische markt aandoen waardoor er een win-win situatie ontstaat.

Dit kwam naar voren tijdens een bezoek van de tijdelijke zaakgelastigde van Nederland in Suriname, Henk van der Zwan, aan de minister van Landbouw.

Van der Zwan was bij dit bezoek vergezeld van Merit Bottse, die belast is met economische aangelegenheden op de ambassade van Nederland.

Bij dit bezoek is onder andere gesproken over de komst van een ambtelijke missie vanuit Nederland van 2 tot en met 5 november.

Deze missie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Financiën, Landbouw, Economische Zaken en Defensie. De tijdelijke zaakgelastigde gaf aan dat Nederland gebieden heeft geïdentificeerd uit het regeerakkoord waarop kan worden ingespeeld.

Zowel vanuit de zijde van het ministerie van LVV als de Ambassade waren het over eens dat de samenwerking zich voornamelijk zal concentreren op technische assistentie op verschillende gebieden.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…