fbpx

Servische oppositie bestormt presidentieel paleis: ‘Wanbeheer en vriendjespolitiek’

Redactie GFC Nieuws — Een grote groep demonstranten bestormde zondag het paleis van de Servische president. Het gebouw werd omsingeld, terwijl de betogers het Servische volkslied zongen. Zij beschuldigen president Aleksandar Vucic van wanbeheer.

De oppositie demonstreert al maanden tegen de president. Zondagmorgen verzamelden duizenden mensen zich voor het paleis in het centrum van Belgrado, waar Vucic een persconferentie zou houden.

Na enkele uren rukten zij op naar het politiebureau om de vrijlating van gevangengenomen activisten te eisen.Terwijl de persconferentie aan de gang was, braken de demonstranten met een vrachtwagen door een politiecordon en belegerden het Novi Dvor-paleis.

De leiders van het protest kondigden aan dat zij niet van plan waren te vertrekken. “Wij hebben maar één eis: dat Vucic aftreedt,” zei Bosko Obradovic, een van de aanvoerders.

BEKIJK OOK
Zwaargewonde man aangetroffen langs de weg

De demonstratie was georganiseerd door de Alliantie voor Servië, die meer dan 30 oppositiepartijen en -groepen verenigt. Zij beschuldigen Vucic van corruptie, nepotisme, wanbeheer en vriendjespolitiek.

De president zei in een reactie dat “de fascist Obradovic en de oligarchen Dragan Dilas en Vuk Jeremic, die 500 miljoen dollar hebben geroofd, terug aan de macht willen komen om nog meer te stelen. Ik ben hun doelwit omdat ik werk voor politieke consolidatie en economische ontwikkeling van Servië.”

Foto: Twitter