Serveersters, vakkenvullers en winkelmedewerkers binnenkort werkeloos?

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recent onderzoek heeft enkele beroepen geïdentificeerd die het meeste risico lopen om geautomatiseerd te worden.

Volgens de Office for National Statistics (ONS) in Engeland zijn serveersters (72,81%), vakkenvullers (71,70%) en verkopers (70,69%) de top drie van banen die het grootste risico lopen.

Opvallend is dat vrouwen (70,2%) en jonge werknemers tussen de 20 en 24 jaar (15,7%) een hoger risico hebben om hun baan geautomatiseerd te zien.

OOK INTERESSANT
Veroorzaker van zware aanrijding opgepakt na vluchtpoging

Aan de andere kant blijkt uit het onderzoek dat hoogopgeleide werknemers in de medische en onderwijssector minder gevaar lopen.

Artsen en medische professionals hebben een laag risico van slechts 18,11%. Ook het onderwijsveld blijkt minder vatbaar te zijn voor automatisering.

De resultaten tonen aan dat geen enkele carrière veilig is voor automatisering, met de opkomst van geavanceerde AI-technologieën.

OOK INTERESSANT
Vakbonden ontvangen nog geen concreet antwoord over koopkrachtversterking

Hoewel dit voor sommigen zorgwekkend kan zijn, geloven experts dat AI juist kan bijdragen aan het moderniseren en stroomlijnen van taken, terwijl het tegelijkertijd nieuwe kansen en banen kan creëren in de opkomende AI-sector.

Foto ter illustratie.