Serieoplichter in de kraag gevat

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op woensdag 9 januari Satish K. opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor oplichting.

Via Sociale media bood Satish goederen ten verkoop aan. Ook plaatste hij advertenties waarin hij appartementen te huur aanbood. Enkele benadeelden deden in de maand juli van het vorig jaar aangifte van oplichting tegen Satish.

Onderzoek wees uit dat hij wifi boxen ten verkoop had aangeboden. Hij hield een eerste koper voor dat hij wederverkoper is en dat die persoon hem SRD 450 moest geven. De persoon moest de wifi box op een ander moment ophalen.

Volgens een tweede koper deed Satish hem geloven dat hij als magazijnbeheerder werkzaam was bij Telesur. Van die persoon ontving Satish SRD 200. Dit bedrag werd aan Satish overhandigd omdat die persoon in aanmerking wilde komen voor een wifi box.

Satish deed zich ook voor als Burnet op sociale media die appartementen verhuurde en zaktelefoons verkocht. Zo lichte hij een persoon op die een appartement bij hem wilde huren en twee andere personen die aankoopbedragen voor de aanschaf van zaktelefoons aan hem gaven.

De benadeelden hoorden niets meer van Satish nadat hij hun geld opgestreken had en was hij ook niet meer telefonisch bereikbaar.

Toen een van de benadeelden Satish thuis opzocht, bedreigde hij die met de dood.

Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van de praktijken van Satish. Zij worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van het ressort Geyersvlijt voor het doen van aangifte.(GFC)

Overige berichten