fbpx

Serena’s Wakandapakje blijft in de kast: ‘Wil geen recidivist worden’

Bernard Giudicelli, voorzitter van de Franse tennisfederatie, wenst Serena Williams niet nog eens te zien in haar Wakanda-catsuit: respect moest er zijn, voor het tennis en voor de tennistempel Roland Garros, verordonneerde de tennisbaas.

La Williams en haar sponsor Nike haalden eerst diep adem, en dienden de voorzitter vervolgens van repliek: “Als het op mode aankomt, wil je geen recidivist worden,” grapte Williams. Het pak gaat dus sowieso niet in de herhaling.

 

Nike ging toch nog een stap verder: “Je kunt de superheld uit haar kostuum halen, maar je kunt nooit haar superkrachten wegnemen,” twitterde het sportmerk zaterdag.

BEKIJK OOK
Conceptbeschikking werkgroep parade defilés overgedragen aan president

Anderen waren minder diplomatiek. “Het ‘respect’ dat nodig is, is voor het uitzonderlijke talent dat @serenawilliams met zich meebrengt. Kritiek op wat ze aantrekt naar haar werk, is waar het echte gebrek aan respect ligt,” twitterde Billie Jean King, een andere tennislegende.

Williams legde uit dat het pak vooral functioneel is: het is ontwikkeld om bloedstolsels te voorkomen, iets waar zij tijdens haar zwangerschap bijna aan bezweek.

De fans maakten er haar superheldenpak van, vanwege de gelijkenis met de kostuums in de actiefilm Wakanda.