fbpx

Seniorenburgers weten nu meer over fotograferen met hun smartphone

Om onze seniorenburgers in hun vrije tijd aangenaam bezig te houden maar ook om meer uit hun mobiele telefoon te halen voor wat fotografie betreft, heeft de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) het afgelopen weekend voor een 40-tal leden van de Bond Behartiging Gepensioneerden Overheidsdienst een workshop verzorgt, “Betere foto’s maken met je smartphone”.

Dit project waarmee SUFOV het vorig jaar in het district Commewijne en voor de Stibula mee aanving, is andere verenigingen en organisaties niet onopgemerkt gebleven.

Het is SUFOV opgevallen dat de meeste mensen niet het optimale uit hun smartphones halen voor wat het fotograferen betreft, vandaar dat het idee is opgevat om met voornoemd project te starten. Het voornemen is hiermee door te gaan omdat er een behoefte is.

Het was voor dit deel van onze seniorenburgers een heel mooi moment om te merken dat zij met hun mobiel op een betere manier datgene kunnen vastleggen waardoor zij later met plezier naar kunnen kijken maar ook deze images kunnen verzenden naar vrienden, familie eventueel belanghebbenden.

BEKIJK OOK
Twee jeugdige arrestanten ontvlucht uit jeugdinrichting Opa Doeli

Ook voor het Nationaal Instituut Milieu Ontwikkeling Suriname (NIMOS) en aanverwante organisaties moest SUFOV middels een korte fotocursus kennis overdragen zodat ook deze groep met beter fotomateriaal haar werk en presentaties kan doen. Maandag werd aan de deelnemers van deze cursus het certificaat van deelname uitgereikt.

Voor de deelnemers aan deze cursus was het een eye-opener om het verschil te merken van fotograferen vóór de cursus en daarna.

De SUFOV zal steeds doorgaan met de belangenbehartiging van haar leden maar ook om onze samenleving in het bijzonder de foto-liefhebbers verder te scholen in het maken van de betere foto’s.

Lid worden van de SUFOV is daarom een belangrijke stap voor eenieder die van de fotografie houdt, wil je gestaag groeien in dit vak en deelnemen aan foto-uitstapjes, fotowedstrijden alsook fototentoonstellingen.