fbpx
Seniorenburgers weten nu meer over fotograferen met hun smartphone

Om onze seniorenburgers in hun vrije tijd aangenaam bezig te houden maar ook om meer uit hun mobiele telefoon te halen voor wat fotografie betreft, heeft de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) het afgelopen weekend voor een 40-tal leden van de Bond Behartiging Gepensioneerden Overheidsdienst een workshop verzorgt, “Betere foto’s maken met je smartphone”.

Dit project waarmee SUFOV het vorig jaar in het district Commewijne en voor de Stibula mee aanving, is andere verenigingen en organisaties niet onopgemerkt gebleven.

Het is SUFOV opgevallen dat de meeste mensen niet het optimale uit hun smartphones halen voor wat het fotograferen betreft, vandaar dat het idee is opgevat om met voornoemd project te starten. Het voornemen is hiermee door te gaan omdat er een behoefte is.

Het was voor dit deel van onze seniorenburgers een heel mooi moment om te merken dat zij met hun mobiel op een betere manier datgene kunnen vastleggen waardoor zij later met plezier naar kunnen kijken maar ook deze images kunnen verzenden naar vrienden, familie eventueel belanghebbenden.

Ook voor het Nationaal Instituut Milieu Ontwikkeling Suriname (NIMOS) en aanverwante organisaties moest SUFOV middels een korte fotocursus kennis overdragen zodat ook deze groep met beter fotomateriaal haar werk en presentaties kan doen. Maandag werd aan de deelnemers van deze cursus het certificaat van deelname uitgereikt.

Voor de deelnemers aan deze cursus was het een eye-opener om het verschil te merken van fotograferen vóór de cursus en daarna.

De SUFOV zal steeds doorgaan met de belangenbehartiging van haar leden maar ook om onze samenleving in het bijzonder de foto-liefhebbers verder te scholen in het maken van de betere foto’s.

Lid worden van de SUFOV is daarom een belangrijke stap voor eenieder die van de fotografie houdt, wil je gestaag groeien in dit vak en deelnemen aan foto-uitstapjes, fotowedstrijden alsook fototentoonstellingen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…