fbpx
“Seniorenburgers extra beschermen”

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat seniorenburgers en personen met chronische klachten extra moeten worden beschermd tegen besmetting met het COVID-19 virus.

Gezondheidswerkers van verpleeg- en verzorgingstehuizen voor bejaarden mogen in deze situatie geen dubbele baan hebben om besmettingsgevaar te minimaliseren.

De gezondheidstoestand van de medewerkers van Huize Ashiana en de Esther Stichting is reeds in kaart gebracht en er is geïnventariseerd wie een dubbele baan heeft. Een dubbele baan is tot nader order niet toegestaan.

Het personeel is op het hart gedrukt zich te houden aan veiligheidsprotocollen van het BOG en Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen van het ministerie van Volksgezondheid.

De explosie van COVID-19 is begonnen in bejaardentehuizen, brengt Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, in herinnering. “Bejaardentehuizen, zorgtehuizen en thuiszorg. Het zijn onze oudjes die het meest kwetsbaar zijn. Gezondheidswerkers blijf thuis als u risicovol gedrag heeft. 80% van besmette personen geneest, een klein deel wordt ernstig ziek en dat zijn oudjes en mensen met onderliggende aandoeningen. Ik vraag u om te denken aan uw medemens”, aldus Jessurun.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.