fbpx

Seminar voor jeugdleiders- en werkers

“Onze tieners en jeugdigen staan onder vuur. Zij worden dagelijks geconfronteerd met vrije seks via internet, radio, televisie en leeftijdgenoten. De druk vanuit vrienden wordt groter en de ouders zitten met de handen in het haar hoe ze verder moeten. Ook christenen worden geconfronteerd met pijnlijke tienerzwangerschappen”, dit stelt de stichting Weid Mijn Lammeren(WML).

In dit kader organiseert zij een Reach 4 life(R4L) training, waarin jeugd – en tienerwerkers en eenieder die een hart heeft voor deze doelgroep, tools aangereikt krijgt hoe zij het gesprek aan kunnen gaan met jongeren.

Reach for life is een NT Bijbel ( ad SRD 5,-) geschreven in makkelijke taal (“Het boek”) waarbij er 40 lessen en pakkende getuigenissen worden gedeeld met jongeren hoe zij de juiste keuzes kunnen maken op het gebied van relaties en seksualiteit.

“Het is onze taak om voor onze jongeren op de bres te staan, voorbede is belangrijk maar we moeten in geloof ook stappen nemen. Jongeren willen weten hoe zij de juist keuzes kunnen maken, en die informatie kunnen ze alleen krijgen als u het gesprek met ze durft aan te gaan. Maar hoe praat u nu over seksualiteit met jongeren? Hoe vertaal je de bijbel in het hier en nu bij partnerkeuze, homoseksualiteit, trouwen of samen wonen?”

Participanten krijgen bij de training ook gesprekstechnieken aangereikt hoe u gesprekken over seksualiteit aangaat met de tieners en jeugdigen in uw gemeente en omgeving.

De Reach 4 life training wordt georganiseerd op 28 november.(GFC)