fbpx
Selfies in stemhok op 25 mei 2015 verboden

Op 25 mei 2015 zullen er geen gordijnen worden geplaatst voor het stemhok. Deze maatregel is getroffen om te voorkomen dat er oneigenlijke handelingen worden gepleegd in het stemhok, zegt de Commissie Voorlichting Verkiezingen.

Een voorbeeld is het maken van foto’s met de mobiele telefoon van zichzelf (selfies) en het vakje dat iemand heeft gekleurd op het stembiljet.

Een ander voorbeeld is het tevoorschijn halen van andere biljetten in het stemhok. Door de afwezigheid van het gordijn zal de kiezer met de rug kunnen worden aangezien door leden van het stembureau en het publiek.

De stemhokken zullen zoals gebruikelijk zodanig worden geplaatst dat de toegang zichtbaar is.

Als een kiezer toch een selfie maakt, dan wordt het stembiljet door de voorzitter van het stembureau in beslag genomen en als onbruikbaar afgestempeld. Dit biljet wordt niet in de stembus gedeponeerd.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.