fbpx
Sekteleider die beweert dat hij reïncarnatie van Jezus is gearresteerd

GFC NIEUWS- Een Russische sekteleider, die verkondigt de reïncarnatie van Jezus te zijn, is gearresteerd.

De afgelopen dertig jaar leidde hij een sekte in de uithoek van Siberië.

Sergei Torop (59), die van origine verkeersagent was, staat bij zijn volgelingen bekend als ‘Vissarion’. Hij heeft, net zoals dat we Jezus kennen vanuit de kinderbijbel, lang grijs haar en een baard. In 1989 verloor Torop zijn baan als verkeersofficier. Een jaar later, toen het Sovjetregime bleek in te storten, zou hij “ontwaakt” zijn. Kort daarna in 1991 richtte hij een beweging op die nu bekend staat als ‘De Kerk van het Laatste Testament’.

De Russische autoriteiten bestormden dinsdag bewapend het terrein. Hij en twee assistenten werden gearresteerd. Torop wordt beschuldigd van het organiseren van een illegale religieuze organisatie. Ook zou hij geld van volgelingen aftroggelen en hen emotioneel mishandelen. Bij de operatie waren agenten van de Russische veiligheidsdienst betrokken, maar ook politie en andere eenheden.

De sekte staat bekend om het toepassen van rituelen uit het orthodoxe christendom. Zo is veganisme verplicht en is het gebruik van geld als ruilmiddel verboden. De aanhangers dragen sobere kleding en hanteren een jaartelling vanaf 1961, het geboortejaar van Torop. Daarnaast is kerst verplaats naar 14 januari, de verjaardag van de sekteleider.

Waarom de Russische autoriteiten juist nu voor een arrestatie kozen, is niet duidelijk. De officieel Russisch-orthodoxe kerk keurt de sekte al lange tijd af, maar lieten deze voor de rest met rust. Er wordt door Russische media gesuggereerd dat de sekte verwikkeld is geraakt in een geschil met lokale zakelijke belangen.

Meer nieuws

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…