fbpx

Seks op piramide: ‘Je zou in de gevangenis moeten rotten’

 

pir 04 | GFC Nieuws

 

Egyptenaren zijn woedend op een Deens stelletje, dat stiekem de Piramide van Cheops beklom en op het hoogtepunt foto’s en video’s maakten waarop zij de liefde lijken te bedrijven. Egyptische autoriteiten eisen zware straffen.

Dat de daad van Andreas Hvid (23) bij velen niet in goede aarde viel, is een understatement. Zelfs zijn eigen landgenoten vielen hem aan: “Je bent een idioot. Te pissen over de cultuur en geschiedenis van een land. Je zou in de gevangenis moeten rotten,” reageerde een Deen.

Hvid is gespecialiseerd in naaktfoto’s op ongebruikelijke locaties. De piramide als fotolocatie leek hem dan ook een goed idee.

De 139 meter hoge Grote Piramide van Gizeh (ook bekend als de Piramide van Khufu of de Piramide van Cheops) is de oudste en grootste van de drie piramides in het piramidecomplex van Gizeh. Het is de oudste van de zeven klassieke wereldwonderen en de enige die grotendeels intact is gebleven.

BEKIJK OOK  Kapster (28) uit Paramaribo gaat nooit met de bus naar het werk: te veel stinkende mensen

Niet iedereen is ervan overtuigd dat Hvid de piramide echt beklommen heeft. Dat zou niet alleen illegaal zijn, de omgeving wordt vooral ’s avonds ook zwaar bewaakt. Egypte heeft twee personen gearresteerd die het Deense koppel geholpen zouden hebben hun act uit te voeren.

Foto: Andreas Hvid