Seks met je partner is een mensenrecht voor mannen, zegt rechter

Redactie GFC Nieuws — Seks met je echtgenote is een fundamenteel mensenrecht voor mannen. Dat vindt rechter Justice Hayden van het Britse Hooggerechtshof. Zijn uitspraak leidde tot woede bij veel vrouwen en op sociale media.

Hayden maakte de opmerking in een zaak die toch al gevoelig lag. Ambtenaren van sociale diensten hadden de rechter gevraagd om te bepalen of een man verboden mocht worden om seks te hebben met zijn vrouw als die leermoeilijkheden heeft.

Ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de zorg van de vrouw hadden gezegd dat er bewijs is dat haar geestelijke gezondheid zodanig is verslechterd dat ze niet langer het vermogen heeft om in te stemmen met seks.

Hun advocaten stelden dat de rechter een seksverbod moest opleggen aan de man om te voorkomen dat hij zijn vrouw verkracht. De man had al aangeboden om schriftelijk te bevestigen dat hij geen seks meer heeft met zijn echtgenote, met wie hij reeds 20 jaren gehuwd is.

Een parlementariër van Labour zei dinsdag dat de rechter met zijn opmerkingen vrouwenhaat legitimeert. Een andere parlementariër zei dat seks met je vrouw geen mensenrecht is: “Het is niet eens een recht.”