fbpx

Seks is gezond. Acht voordelen van seks

Weerstand
Uit onderzoek blijkt dat proefpersonen die een of twee keer per week seks hadden, dertig procent meer immunoglobuline A in hun speeksel hadden dan studenten die minder actief waren in bed. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen indringers zoals bacteriën en virussen.

Veroudering
Mensen met een actief seksleven zien eer vijf tot zeven jaar jonger. Wat daar de reden voor is, is niet bekend, maar waarschijnlijk komt het door een hoger gehalte van het anti-aginghormoon DHEA.

Stress
Ben je gestresst. Seks helpt je ontspannen. Vrijwilligers die de stresstest ondergingen zoals spreken in het openbaar of wiskunde-opgaven kregen, bleken bij een actief seksleven minder last te hebben van een verhoogde bloeddruk.

Calorieën verbranden
Met een halfuurtje seks verbrand je zo 100 kilocalorieën of meer. Misschien niet zo veel als met een rondje hardlopen of fietsen, maar je hoeft er ten minste niet voor naar de sportschool.

BEKIJK OOK
Consortium experts creëert kansen KMO voor local content markt

Je leeft langer
Proefpersonen die minstens drie keer per week een orgasme hebben, hebben de helft minder kans op ziekten. Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kans op een hartaanval. Seks voert namelijk je hartslag op. Daardoor gaat je bloed sneller stromen en dat heeft een positief effect op je hart en bloedvaten

Je slaapt lekkerder
Val je moeilijk in slaap? Seks helpt! De vrijgekomen oxytocine heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat je makkelijker wegdoezelt. Goed slapen heeft weer allerlei andere gezondheidsvoordelen. Zo blijf je beter op gewicht als je genoeg slaapt.

Je wordt productiever
Seks zorgt voor dopamine. Daardoor werk je de volgende dag met meer plezier.

Spieren
Tijdens het vrijen kun je al je 657 spieren gebruiken. Een goede spierspanning verbetert je stofwisseling, houding en botsterkte