Seks aan het front: goed tegen stresssyndroom?

Australische media buitelen over elkaar, op zoek naar de overtreffende trap van verontwaardiging om de suggestie van legerkapitein Sally Williamson.

Mevrouw Williamson vroeg zich in een legerblog af of het geen goed idee zou zijn om manlijke en vrouwelijke sekswerkers beschikbaar te maken voor de troepen wanneer die worden uitgezonden naar oorlogsachtige situaties.

 

Dat zou goed zijn voor het verwerken van stress, en dan vooral bij het herstellen van posttraumatische stressstoornis, had Williamson bedacht.

Zij had opgemerkt dat het Australische leger geen richtlijnen heeft voor “seksuele bevrediging door middel van gebruik van seksspeeltjes, masturbatie en het gebruik van prostituees tijdens rust en ontspanning”.

Williamson kwam zelf op haar gedachtenspinsels terug: “Na wat onderzoek realiseerde ik mij snel dat er teveel morele, wettelijke, medische en logistieke hobbels zijn om in te gaan op dit concept”, concludeerde de kapitein.

De media hijgden dat een “Australische legerkapitein zegt dat prostituees moeten worden toegestaan” en “Legerkapitein houdt pleidooi voor prostituees om soldaten aan het front te verlossen van stress”.

Het leger haastte zich te benadrukken dat het artikel van Williamson niet het beleid van de krijgsmacht weergaf.

Overige berichten