fbpx
SEH treft maatregelen ter voorkoming Covid-19 op SEH

GFC NIEUWS- Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de laatste weken weer een stijging gemerkt in de aanmeldingen op de Spoedeisende Hulp.

Om te voorkomen dat patiënten en bezoekers met COVID-19 besmet raken tijdens hun bezoek aan deze afdeling wordt u gevraagd met het volgende rekende te houden:

Afdeling Spoedeisende Hulp

Eenieder die de SEH wenst te bezoeken zal zijn eigen, vastgemaakte mondneusbedekking moeten hebben. Heeft u die niet, dan wordt u niet toegelaten.

De SEH zal alleen spoedgevallen behandelen.

Voor huisartsengevallen dient u contact te maken met uw huisarts.

Bij griepverschijnselen, braken, diarree en koorts dient u thuis te blijven en te bellen met uw eigen huisarts of 178.

Tot nader order wordt er geen bezoek toegelaten op de SEH. U mag wel spullen afgeven bij de bewaking. Wij zorgen ervoor dat die terecht komen bij de persoon waar de spullen voor bedoeld zijn.

Begeleiders die niet meer nodig zijn voor aanvullende informatie of andere hulp (transport naar een andere afdeling), mogen buiten de hoofdpoort wachten, of na instructies en het opgeven van contactgegevens, naar huis gaan.

Ambulancedienst

De ambulancedienst rijdt alleen uit voor slachtoffers van trauma (ongelukken) en voor spoedgevallen.
Er vindt altijd een telefonische triage (inclusief Covid-19 screening) plaats om de ernst van de toestand van de patiënt in te schatten.

Elke patiënt die wordt opgehaald, dient zijn/haar eigen mond-neusbedekking op te hebben, tenzij hij/zij het slachtoffer is van een ongeval of zodanig kortademig is, dat die geen mond-neusbedekking verdraagt.

Als wij ons allen aan de regels houden, dragen wij met zijn allen bij aan onze gezamenlijke veiligheid.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…