fbpx

SEH treft maatregelen ter voorkoming Covid-19 op SEH

GFC NIEUWS- Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de laatste weken weer een stijging gemerkt in de aanmeldingen op de Spoedeisende Hulp.
Om te voorkomen dat patiënten en bezoekers met COVID-19 besmet raken tijdens hun bezoek aan deze afdeling wordt u gevraagd met het volgende rekende te houden:
Afdeling Spoedeisende Hulp
Eenieder die de SEH wenst te bezoeken zal zijn eigen, vastgemaakte mondneusbedekking moeten hebben. Heeft u die niet, dan wordt u niet toegelaten.
De SEH zal alleen spoedgevallen behandelen.
Voor huisartsengevallen dient u contact te maken met uw huisarts.
Bij griepverschijnselen, braken, diarree en koorts dient u thuis te blijven en te bellen met uw eigen huisarts of 178.
Tot nader order wordt er geen bezoek toegelaten op de SEH. U mag wel spullen afgeven bij de bewaking. Wij zorgen ervoor dat die terecht komen bij de persoon waar de spullen voor bedoeld zijn.
Begeleiders die niet meer nodig zijn voor aanvullende informatie of andere hulp (transport naar een andere afdeling), mogen buiten de hoofdpoort wachten, of na instructies en het opgeven van contactgegevens, naar huis gaan.
Ambulancedienst
De ambulancedienst rijdt alleen uit voor slachtoffers van trauma (ongelukken) en voor spoedgevallen.
Er vindt altijd een telefonische triage (inclusief Covid-19 screening) plaats om de ernst van de toestand van de patiënt in te schatten.
Elke patiënt die wordt opgehaald, dient zijn/haar eigen mond-neusbedekking op te hebben, tenzij hij/zij het slachtoffer is van een ongeval of zodanig kortademig is, dat die geen mond-neusbedekking verdraagt.
Als wij ons allen aan de regels houden, dragen wij met zijn allen bij aan onze gezamenlijke veiligheid.

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte