fbpx
SDG Jeugdambassadeurs vrezen voor een ‘andere soort crisis’

GFC NIEUWS- Naast de huidige gezondheidscrisis vrezen de SDG Jeugdambassadeurs voor een andere crisis als gevolg van de verhoging van bustarieven.

Het gros van de buspassagiers bestaat uit studenten en leerlingen, kort gezegd jongeren, zeggen SDG jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Chermain Pansa. Zij maken zich bezorgd over het feit dat deze verhoging een groot deel van de studenten, leerlingen en ouders of verzorgers de das zal omdoen, met onder meer als gevolg het in gevaar komen van het leerproces en daarmee de verdere ontwikkeling van deze studenten.

Zij halen aan dat er gezinnen zijn met tenminste 3 schoolgaande kinderen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer. en meerdere bussen per dag moeten pakken. De schoolgaanden worden verder ook nog geconfronteerd met andere uitgaven, zoals kopieerkosten.

In het belang van deze groep en zodat het onderwijsproces onverstoord voortgang kan vinden, vragen de SDG Jeugdambassadeurs de regering en de verschillende stakeholders om deze groep tegemoet te komen door middel van het invoeren van:
1. Een studententarief tussen 05.00 – 14.00 uur
2. Het optimaliseren van de schoolbussen tegen een gereduceerd bedrag

“Criminaliteit, armoede, gezondheidszorg en veiligheid kunnen alleen beheersbaar worden als we investeren in onze jongeren. Deze verhoging moet dus geen hindernis zijn voor de doelgroep om zich te kunnen scholen. De regering en de stakeholders moeten niets aan een toeval overlaten, omdat de jongeren van Suriname, de toekomst van Suriname, een belangrijke factor zijn voor de verdere opbouw van ons geliefd land,” aldus de SDG Jeugdambassadeurs.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.