fbpx
SDG Jeugdambassadeurs roepen schoolgaanden op maandag naar school te gaan

GFC NIEUWS- De UN SDG Jeugdambassadeurs roepen alle schoolgaanden op om maandag normaal naar school te gaan.

Continuering van het onderwijsproces staat voor de UN SDG Jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Chermain Pansa, en korps hoog in het vaandel.

Elk lid land van de Verenigde Naties (VN) heeft zicht gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Doel nummer 4 van de SDG’s handelt over het bieden van kwalitatief onderwijs aan eenieder. Het garanderen van onderwijs voor jongeren is hier prioriteit.

Suriname is lid van de VN dus moeten wij als natie ons voldoende bewust van zijn dat het onderwijsproces ten alle tijden gegarandeerd moet zijn voor onze jongeren. De SDG Jeugdambassadeurs stellen zich in het verlengde hiervan ook ten dienste van de jongeren om hen te blijven motiveren en te stimuleren om verder te studeren. Verwacht wordt dat ook de ouderen onder ons dit besef opbrengen en een steentje bijdrage aan de ontwikkeling van onze jeugd.

In het belang van de totale samenleving waarbij meer dan de helft uit jongeren bestaat is het van belang dat wij onderwijs koesteren. Jongeren moeten nimmer het slachtoffer worden van omstandigheden die buiten hun macht zijn. De onderwijsgevenden hebben een verantwoordelijkheid, opvoedende taak en dienen een voorbeeld te zijn voor onze jongeren. De komende reprondes en schoolonderzoeken zijn voor de deur en de resultaten moeten nimmer beïnvloed worden door onderwijsonderbrekingen.

“Wij als jongeren zijn de toekomst van het land en roepen op om buiten het politieke te blijven! Wij willen onderwijs genieten en vragen de ouderen ons daarvan te voorzien. Wij roepen de onderwijsgevenden op het proces niet te onderbreken en te staan voor de verdere ontwikkeling van onze jongeren. Wij als jongeren zullen de scholen massaal bezoeken en zorg dragen dat wij onze toekomst veiligstellen,” aldus de UN SDG Jeugdambassadeurs.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…