fbpx
SDG-informatiesessie met blinden en slechtzienden

GFC NIEUWS- De SDG-werkgroep van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de blinden en slechtzienden van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden (NSBS), geïnformeerd over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG)

Deze sessie maakte deel uit van het project Technical Assistance to the Ministery of Regional Development.

Dit project wordt met technische en financiële ondersteuning van de UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, uitgevoerd.

Tijdens deze informatiesessie is de doelgroep verdeeld in twee groepen, namelijk: een groep met jongeren en een groep met de ouderen binnen deze doelgroep. Middels het audiomateriaal en het brailleschrift, heeft de SDG-werkgroep geprobeerd de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen uit te leggen aan de blinden en slechtzienden.

Bij de informatiesessie haalde de directeur van NSBS, Natasia Hanenberg-Agard, aan blij te zijn met het initiatief van de SDG-werkgroep van RO. Hanenberg-Agard zei daarbij dat het vaker voorkomt dat de blinden en slechtzienden worden overgeslagen.

Wilco Finisie, directeur van het directoraat Regionale Ontwikkeling van het Ministerie van RO, zei bij aanvang van de infosessie dat met dit project alle groepen in Suriname geïnformeerd worden over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Hiermee wordt geen enkele bijzondere groep uitgesloten.

De directeur zei ook dat met dit project de burgerparticipatie op gang gebracht wordt. “Wanneer de mensen vertellen over hun ervaringen met de SDG’s, kunnen we dat meenemen in de beleidsvoering van het ministerie”, aldus Finisie.

De vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Margaret Jones Williams, hield de aanwezigen van de NSBS op de informatiesessie voor dat zij een bijzondere groep zijn, omdat ze een beperking hebben. Echter worden zij niet uitgesloten, ze hebben ook recht op al hetgeen dat elke persoon zonder beperking, recht op heeft.

Het principe van de SDG-werkgroep is ‘We leave no one behind!’

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…