fbpx

SDG-informatiesessie met blinden en slechtzienden

GFC NIEUWS- De SDG-werkgroep van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de blinden en slechtzienden van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden (NSBS), geïnformeerd over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG)

Deze sessie maakte deel uit van het project Technical Assistance to the Ministery of Regional Development.

Dit project wordt met technische en financiële ondersteuning van de UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, uitgevoerd.

Tijdens deze informatiesessie is de doelgroep verdeeld in twee groepen, namelijk: een groep met jongeren en een groep met de ouderen binnen deze doelgroep. Middels het audiomateriaal en het brailleschrift, heeft de SDG-werkgroep geprobeerd de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen uit te leggen aan de blinden en slechtzienden.

Bij de informatiesessie haalde de directeur van NSBS, Natasia Hanenberg-Agard, aan blij te zijn met het initiatief van de SDG-werkgroep van RO. Hanenberg-Agard zei daarbij dat het vaker voorkomt dat de blinden en slechtzienden worden overgeslagen.

BEKIJK OOK
Foto van stoel op straat in Paramaribo - Noord wint mogelijk internationale prijs

Wilco Finisie, directeur van het directoraat Regionale Ontwikkeling van het Ministerie van RO, zei bij aanvang van de infosessie dat met dit project alle groepen in Suriname geïnformeerd worden over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Hiermee wordt geen enkele bijzondere groep uitgesloten.

De directeur zei ook dat met dit project de burgerparticipatie op gang gebracht wordt. “Wanneer de mensen vertellen over hun ervaringen met de SDG’s, kunnen we dat meenemen in de beleidsvoering van het ministerie”, aldus Finisie.

De vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Margaret Jones Williams, hield de aanwezigen van de NSBS op de informatiesessie voor dat zij een bijzondere groep zijn, omdat ze een beperking hebben. Echter worden zij niet uitgesloten, ze hebben ook recht op al hetgeen dat elke persoon zonder beperking, recht op heeft.

Het principe van de SDG-werkgroep is ‘We leave no one behind!’