fbpx

Screening processen-verbaal hoofdstembureau Paramaribo gestart

GFC NIEUWS- Het hoofdstembureau Paramaribo is na 12.30 uur vandaag aangevangen met het screenen van alle 274 processen-verbaal (pv’s) van de stembureaus.
De pv’s worden gescreend op juistheid, geldigheid en volledigheid. Van enkele stembureaus zijn de processen-verbaal onvolledig ingediend door de voorzitters van de stembureaus. Er is onder ander geen datum vermeld en/of niet alle leden hebben getekend.
Deze processen-verbaal zullen eerst gecorrigeerd moeten worden en daartoe is alleen de voorzitter van zo een stembureau bevoegd. Als alle processen-verbaal voldoen, zullen de data entry medewerkers aanvangen met het verwerken van het aantal stemmen per kandidaat. Deze informatie heeft het hoofdstembureau nodig voor het opmaken van een processen-verbaal welke opgestuurd moet worden naar het Centraal Hoofdstembureau.
De voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, Mike Nerkust, doet een beroep op eenieder om in alle rust te blijven en onnodig paniekzaaien achterwege te laten. “Iemand een slechte naam geven, kan binnen een seconde, maar corrigeren duurt een leven lang. Laten we in alle rust en sportiviteit het resultaat afwachten,” aldus Nerkust.

BEKIJK OOK
Terwijl COVID-19 Pan-Amerikaanse regio blijft treffen, maakt dalende vaccinatiegraad landen vatbaar voor polio en andere ziekten