fbpx

Scouts Latour getraind in belang van bomen binnen onze biodiversiteit

Bomen geven ons zuurstof, bieden ons bescherming, leveren ons economische productie op, helpen ons de richting en weg te vinden en zijn instaat geluid te dempen. Dit zijn slechts enkele van de sociale functies die een boom heeft voor de mens. In het clubhuis van de Pater Anton Donicie groep te Latour hebben enkele scouts van de groep samen met leden van de organisatie Global Shapers Paramaribo de training gevolgd over hoe bomen te planten.

Het leren planten, de verzorging en het behouden van de bomen werden tijdens deze training extra benadrukt in een theoretische sessie en praktisch gedeelte, waarbij de bomen werden geplant zoals dat moet.

De bomen staan op het terrein van de Parochie Maria koningin van de Wereld en dragen bij aan de oproep van bisschop Karel Choennie om meer liefde te tonen voor onze schepping, met de nadruk op het leefbaar maken van de aarde.

BEKIJK OOK  15 leden SVB vragen alv aan met agendapunt ‘ontslag bestuur Krishnadath’

Voor de scouts was het een zeer informatieve training. Ze zijn meer te weten gekomen over het planten en de extra functies die een boom heeft.

De bedoeling is dat de getrainde scouts hetgeen ze geleerd hebben met andere leden gaan uitvoeren. Ook zullen zij samen met de organisatie Global Shapers Paramaribo het project naar de verschillende scholen en overige gebieden in Suriname brengen, om vooral de jongeren bewust te maken over het essentieel belang van bomen binnen onze biodiversiteit.