fbpx
Schroefje los tijdens vlucht, niets aan de hand zegt luchtvaartautoriteit

Redactie GFC Nieuws — Vlucht HX-608 van Hong Kong Airlines verliep zo op het oog prima, zonder noemenswaardigheden. De Airbus vertrok woensdag op tijd van Hong Kong (China) en landde veilig op Narita (Japan). Niemand had gemerkt dat er ergens een schroefje los zat.

Bij een inspectie na de vlucht bleek namelijk een paneel onder een van de vleugels twee schroefjes te missen.

Dat was niet voor het eerst. Het ministerie van Verkeer van Japan meldde dat minstens 6 vluchten van Hong Kong Airlines tussen 26 mei en 28 mei 2019 minimaal één onderdeel van het casco misten, zoals lichtdeksels of schroeven.

De ontbrekende onderdelen waren echter niet cruciaal voor de veiligheid van het vliegtuig, liet de Civil Aviation Authority (CAA) weten. De organisatie zei zich geen zorgen te maken over de incidenten.

Het toestel kon na een vertraging van 6 uren vertrekken voor de retourvlucht.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.