fbpx

Schoolpakkettenproject First Lady voor de derde maal succesvol

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft voor de derde maal woensdag in de Congreshal schooltassen overhandigd aan scholieren die komen uit verschillende tehuizen, sociale instellingen en ook kinderen uit individuele gezinnen. De presidentsvrouwe is bijzonder onder de indruk van de manier waarop haar schooltassenproject tot nu toe is uitgevoerd.

De first Lady merkte op dat er vóór de vakantie reeds 3000 schooltassen zijn verstrekt in de districten Brokopondo, Para, Wanica, Commewijne, Marowijne, Nickerie en Paramaribo. De laatste hoeveelheid schooltassen zijn verdeeld over vier dagen, waarvan deze de derde dag is geweest.

Rond eind van de maand september vindt er nog een project plaats, waarbij weer schooltassen in de Congreshal aan schoolgaanden zullen worden geschonken. De aanwezige ouders en verzorgers zijn door de presidentsvrouwe op het hart gedrukt om hun kinderen te blijven stimuleren, ondersteunen en te motiveren, ondanks het feit dat wij het moeilijk hebben.

BEKIJK OOK
Winkeliers Saramacca en Coronie kunnen geen inkoopnota’s overleggen tijdens ECD-controle

Onder de aanwezigen hoorde ook bij, Glenda Noersalim, echtgenote van minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Zij gaf aan dat er heel wat gezinnen zijn die het financieel ontzettend moeilijk hebben en dat dit initiatief van de first Lady een enorme hulp is voor de ouders die het zich niet kunnen permitteren.