fbpx
Schoolleiders LBO presenteren resultaten Schoolleidersnetwerken

GFC NIEUWS- In juni 2017 lanceerde het Onderdirectoraat Beroepsonderwijs (ODB) in samenwerking met CENASU en VVOB een landelijk systeem van LBO-Schoolleidersnetwerken (SLN).

Het netwerksysteem is erop gericht LBO-schooldirecteurs te versterken op het vlak van hun onderwijskundig leiderschap en draagt bij tot het versterken van de kwaliteit van het Lager Beroepsonderwijs in Suriname.

In het schooljaar 2018-2019 werden Het SLN voor het tweede opeenvolgende jaar georganiseerd binnen het LBO. De directeuren van 50 LBO scholen werden wederom samengebracht in 7 netwerken om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen over de uitdagingen waar zij als schoolleider voor staan.

Elk netwerk werd ondersteund door 2 trekkers die dit jaar opnieuw een training hebben gevolgd in het faciliteren van de Schoolleidersnetwerken.

Tijdens de eerste sessie van het netwerk, werden de thema’s geïdentificeerd waaraan elk netwerk doorheen het jaar zou werken. De keuze viel onder meer op de aanpak van gedragsproblemen bij leerlingen, huiswerkbevordering en de leerkracht als rolmodel.

In de tweede sessie lag de focus op het bedenken van creatieve oplossingsmogelijkheden en het selecteren en implementeren van één oplossing. In de laatste sessie zijn de behaalde resultaten geëvalueerd.

Aanvullend op de zelfgekozen thema’s, werden twee korte modules georganiseerd om de schoolleiders aanvullende, relevante kennis aan te bieden die ze konden inzetten binnen en/of buiten de school.

Afgelopen jaar was de focus van deze inhoudelijke sessies het milieu en de Ouderparticipatie ten aanzien van onderwerpen als Gender, Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten en Gender gerelateerd geweld.

Recentelijk presenteerden de LBO-Schoolleidersnetwerken de resultaten van het tweede netwerkjaar.

Ervaringen over de toepassing van de methodiek, belangrijke lessons learned over de geïdentificeerde thema’s en een aantal tips om gemeenschappelijke uitdagingen in de LBO- scholen aan te pakken, werden gedeeld met de leden van andere netwerken en stakeholders uit het beroepsonderwijsveld in Suriname.

Na een evaluatie van dit tweede jaar worden de positieve elementen meegenomen om vervolgens in het nieuwe netwerkjaar 2019-2020 door te gaan met het netwerksysteem.

De schoolleiders uit alle 50 LBO-scholen zullen dan opnieuw samen komen om gericht te werken aan oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen. De eerste bijeenkomst is voorzien voor het eerste kwartaal van het komend schooljaar.

Het systeem van Schoolleidersnetwerken wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie, de Belgische Federale overheid en de Vlaamse overheid.

Meer nieuws

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

Goede afspraken tussen Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt. Dikke…

Actieve Covid-19 verder gedaald naar 79

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is 79. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn….

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening. Dikke mensen slanken…

19 nieuwe Covid-gevallen, 13 genezen

GFC NIEUWS- In 24 uur kwamen er 19 nieuwe gevallen bij. 21 patiënten zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 78. Dikke…