fbpx
Schoolkinderen zorgen niet voor veel coronabesmettingen, wijst Duits onderzoek uit

GFC NIEUWS–  De kans dat schoolkinderen zorgen voor coronabesmettingen is kleiner dan voorheen werd aangenomen, blijkt uit een studie van het Universiteitshospitaal in Dresden Duitsland. 

Ruim 1500 kinderen in de leeftijdsgroep van 14 tot 18 jaar en 500 leerkrachten van 13 scholen in de Duitse deelstaat werden onderworpen aan een uitgebreid onderzoek. Van de ruim 2000 geteste mensen blijken slechts 12 vermoedelijk besmet te zijn geweest met het coronavirus, zegt professor Reinhard Berner aan de media.

“De kans dat schoolkinderen het virus overdragen is gering”, aldus de expert.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.