fbpx

Schoolkinderen Nigeria bedolven bij instorting, mogelijk groot aantal slachtoffers

Redactie GFC Nieuws — Nigeria vreest voor het leven van een onbekend aantal schoolkinderen. Vanmorgen stortte hun school in, een gebouw van drie verdiepingen, in Ita Faji, Lagos Island. Omdat de lessen net waren begonnen en de klassen daarom vol waren, ligt vermoedelijk een groot aantal kinderen onder het puin.

Honderden mensen, onder wie veel huilende ouders, hadden zich bij de puinhopen verzameld. Reddingswerkers konden een tiental lichamen bergen, maar er liggen er waarschijnlijk nog veel meer.

Lokale media schrijven dat in het gebouw zowel woonflats als klaslokalen waren ondergebracht. De klassen lagen op de benedenverdieping.

BEKIJK OOK
Vrouw in ziekenhuis opgenomen met brandwonden over lichaam nadat culturele activiteit verkeerd uitpakte

Het gebeurt vaker dat in het land gebouwen instorten. Dat komt door het gebruik van inferieur materiaal. Ook houden aannemers zich vaak niet aan de regels.

In 2016 kwamen meer dan 100 mensen onder het leven toen een kerkgebouw in het zuidoosten van Nigeria instortte. In hetzelfde jaar stierven minstens 30 mensen, toen de vijf verdiepingen van een pand in aanbouw naar beneden kwamen.