fbpx

Schoolhoofd O.S. Mattonshoop boos om 'leugens' rond Covid-besmetting

GFC NIEUWS- Monique Rotsburg, het schoolhoofd van O.S. Mottonshoop, ergert zich aan beschuldigingen aan haar adres.

Het schoolhoofd testte afgelopen week positief en de school werd vervolgens onmiddellijk gesloten door het ministerie van Onderwijs. Op een persconferentie van het Covid-team werd door de BOG-directeur aangehaald dat het schoolhoofd naar school is geweest, ondanks ze wist dat ze besmet was.

Rotsburg reageerde als volgt op Facebook:

“Ik ben DIEP teleurgesteld vandaar dat ik ervoor voel om te reageren. De schoolleider van O.S. Mattonshoop hier. Men moet niet iets horen en men begint al negatief te reageren.

1e leugen. Ik was weekend al ziek wat helemaal niet klopt. Een beetje hoofdpijn na de drukte van de 1e twee dagen ja. Tabletten innemen om maandag verder te gaan. Ik weet wat mijn verantwoordelijkheden zijn en ga er nooit slordig mee om. Ik ben nog steeds kerngezond ik heb geen enkel verschijnsel.

2e leugen ik heb feest gevierd en heb zelf gedanst. Er zijn genoeg getuigen en de leerkrachten leerlingen en buren zijn de beste getuigen.

Dan bespreekt men de leerkrachten ook dat zij mij moesten waarschuwen. Ik heb nooit en te nimmer gefeest. Er ging een herinnering rond van het vorig jaar toen ik verrast was en het ministerie was daarvan op de hoogte. Covid bestond er toen nog niet.

BEKIJK OOK
Kinderombudsinstituut zoekt draagvlak voor wet Kinderombudspersoon Suriname

Nogmaals ik ken mijn verantwoordelijkheden en ik weet precies hoe het hoort. Doe navraag voordat je wat op FB zet.
Ik moet ook doorgeven dat ik in quarantaine ben maar heb nog steeds geen verschijnsel. Mensen onderzoek voordat je praat.

Meneer Orie van BOG en de minister foei dat u zich schuldig heeft gemaakt aan verspreiden van leugenachtig nieuws. Mijn minister Marie Levens: I need your help. Ze vermoorden mijn persoonlijkheid.

Op 7 oktober voelde ik mij goed duizelig en heb ik mijn onderhoofd gebeld dat ik niet ga verschijnen. Ik ben toen naar Limesgracht geweest om te swappen. Later hoorde ik dat ik ben positief was. Ik schrok, omdat ik super voorzichtig ben. Covid is een virus. Het kan een ieder pakken. Hoe voorzichtig moeten we nog zijn?

Als laatste wil ik aangeven dat het geheel team van O.S. Mattonshoop diep teleurgesteld is om de leugens.”