Schooldeuren weer openen zou zeer onverantwoordelijk zijn, zeggen bezorgde ouders

GFC NIEUWSREDACTIE- De scholen in Suriname moeten ook na 18 januari gesloten blijven. Het weer openen van de schooldeuren zou zeer onverantwoordelijk zijn.

Dat laten verontruste ouders aan GFC Nieuws weten. Ze zijn van oordeel dat de gezondheid van hen, de leerkrachten en de kinderen altijd moet prevaleren.

Britse experts hebben gewaarschuwd dat kinderen een rol spelen bij het verspreiden van het gemuteerd besmettelijker en voor kinderen gevaarlijker coronavirus.

“Het zou zeer onverstandig en zelfs onverantwoordelijk zijn om in deze onzekere periode weer lessen te geven op scholen. Terwijl wij weten dat er een kans is dat een voor jeugdigen wel degelijk gevaarlijk virus kan toeslaan. Ook kunnen kinderen indien het Britse virus in ons land komt zorgen voor meer besmettingen bij ouderen”.

“Ik laat mijn kinderen in ieder geval niet naar school gaan. Ik ben niet gek, die kans neem ik niet. Ik vraag daarom vriendelijk aan de regering om andere opties te bekijken waarbij  de gezondheid van ons allen centraal staat”, aldus een van de bezorgde ouders.

Foto: Tim Mossholder

Overige berichten