fbpx

School voor transgenders geopend die normen, waarden en beroepsvakken zal onderwijzen

GFC NIEUWS- In een poging om transgenders binnen de gemeenschap te integreren, is er een school geopend die uitsluitend gericht is op deze groep.

In de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, zal de school de transgenders de belangrijkste islamitische normen, waarden en beroepsvakken onderwijzen.

Eeuwenlang hebben transgenders in dit land te maken gehad met uitsluiting, maar de initiatiefnemers hopen daar voor sommigen verandering in te brengen, meldt independent.

Ambtenaren van de Dawatul Islam Tritio Linger Madrasa, of Islamic Third Gender School, zeggen dat de instelling geen leeftijdsgrens zal hebben en gratis is, zodat iedereen zich kan inschrijven en studeren.

Het land heeft transgenders onlangs geïdentificeerd als een derde geslacht door middel van een wetswijziging in 2018, die hen ook het recht geeft om te stemmen en zich verkiesbaar te stellen. Volgens gegevens van de regering heeft het land een bevolking van ongeveer 10.000 transgenders, hoewel andere schattingen zeggen dat het in feite om meer dan 50.000 mensen zou kunnen gaan.

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte

De transgenders worden al eeuwenlang verbannen. Het traditionele werk van deze groep is dansen en zingen op bruiloften en verjaardagen. Velen nemen ook hun toevlucht tot bedelen of prostitutie.

Een nieuwe leerling van de school, Shilpy, zegt dat het grootste deel van de transgemeenschap analfabeet is en geen werkmogelijkheden heeft.

“Niemand wil ons in dienst nemen. Als we een opleiding hebben, kunnen we beter werk vinden. Er is geen onderwijssysteem. Daarom doen we nog steeds wat onze voorouders deden en verdienen we geld door te dansen en zingen”, zegt Shilpy.

“Toen ik me realiseerde dat ik een transgender was, haatte iedereen op school me, was bang want velen bekritiseerden me. Daarom heb ik niet meer gestudeerd”.

“We willen ook zijn zoals andere mensen en met waardigheid worden behandeld. We willen ook op eigen benen staan. We willen ook zijn zoals andere mensen”, zegt de transgender tot slot.