fbpx
Scholingsactiviteiten SIVIS worden geëvalueerd

GFC NIEUWS- De scholingsactiviteiten van het Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) worden geëvalueerd.

De minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Rishma Kuldipsingh, heeft bij een kennismakingsbezoek aan de directie en personeel van het instituut te kennen geven dat ze meer inzicht wil hebben in de scholingsactiviteiten in relatie tot het functioneren van de vakbeweging in sociaaleconomische en maatschappelijke processen.

Het doel van dit werkbezoek was om de beleidsvisie en toekomstplannen aan te horen. Het SIVIS leidt primair vakbondskader op voor het kunnen aangaan van maatschappelijke verantwoordelijkheden. Het bezoek heeft op donderdag 10 september 2020 plaatsgevonden.

Victor Jones, directeur, tevens docent van het SIVIS, heeft het bezoek van de minister op prijs gesteld. Hij gaf aan dat het SIVIS de scholingsarm is van de werkende klasse dat naast de vakbondsgerichte trainingen, ook shopstewards en Human Resource Managementtrainingen aanbiedt aan zowel de georganiseerde – als de niet georganiseerde werkende klasse.

Jones zegt dat het SIVIS geen onderscheid maakt tussen werkers. “Wij gaan dwars door de totale samenleving, elke Surinamer moet in de gelegenheid gesteld worden om zich te ontwikkelen”, benadrukt de directeur.

SIVIS levert per jaar ongeveer 300 cursisten af aan de samenleving. De Covid-19-pandemie heeft uitdagingen met zich meegebracht, waarbij het instituut over moet gaan tot het virtueel verzorgen van de opleidingen en trainingen.

Het SIVIS is geen overheidsinstelling, maar krijgt periodiek subsidie van het ministerie om de scholingsactiviteiten te kunnen uitvoeren. Het personeel dat bestaat uit ambtenaren is uitgeleend aan het instituut. Vooral tegen deze achtergrond wenst Kuldipsingh de scholingsactiviteiten en de bedrijfsvoering met een vergrootglas te bekijken.

Indien nodig zal volgens haar het SIVIS zijn beleid moeten aanpassen aan de huidige beperkingen, omstandigheden en mogelijkheden. Ze ziet graag dat het instituut zelfvoorzienend wordt. In elk geval mag het SIVIS volgens haar rekenen op ondersteuning in zijn voornemens naar grotere hoogtes.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.