fbpx
Scholentour Verkiezingen 2015 continueert

Na een geslaagde kick-off van de Scholentour Verkiezingen 2015 te Scholengemeenschap Nickerie op 11 mei wordt dit edutainment initiatief vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken gecontinueerd.

Op donderdag 21 mei op De Miranda Lyceum voor Lyco 1 en HAVO 1 en vrijdag 22 mei op Scholengemeenschap Lelydorp. De First-voters van Suriname krijgen de kans om na te denken over twee vragen: Waarom stemmen & Hoe correct te stemmen?

Dit initiatief is vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en streeft ernaar om jongeren bewust te maken van het belang van stemmen.

De middelbare en hoge scholen hebben de meeste Firstvoters die dit jaar voor het eerst het recht hebben om te stemmen. Alle stemgerechtigde burgers kunnen zich bij de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2015 uitspreken over de samenstelling van de volksvertegenwoordigende organen (Nationale Assemblee, Districtsraad en Ressortraad).

Door te stemmen maakt u gebruik van uw democratisch recht om het bestuur van uw ressort, district en land te bepalen.

Er is een handtekening actie ‘commitment 2 vote’ in de vorm van een handtekeningbanner. Daarnaast is er een ballonenact waarbij jouw wens voor Suriname wordt bevestigd aan ballonen die daarna gezamenlijk de lucht in gelaten worden. Informatie over de verkiezingen wordt uitgedeeld en gecommuniceerd via sprekers en entertainers.

Hiermee streven wij ernaar om de verkiezingsopkomst en de manier waarop er wordt gestemd, met name door de First-voters, te motiveren en te stimuleren, zegt de Commissie Voorlichting Verkiezingen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…