fbpx
Scholentour 2020 van start op Mulo Latour

GFC NIEUWS- Het jaarlijks bezoek van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Marie Levens naar scholen op de eerste schooldag vindt vandaag opnieuw plaats.

Minister Levens mocht dit jaar samen met president Chandrikapersad Santhoki de start van de scholentour doen op Mulo Latour.

Levens beloofde een mooi schooljaar. Hiervoor zullen de leerlingen volgens de President een andere discipline aan de dag brengen.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft er alles aan gedaan om iedereen zo goed mogelijk te beschermen tegen Covid-19. In overleg met het ministerie van Volksgezondheid en andere deskundigen zijn de scholen veiliger gemaakt op technisch, persoonlijk en onderwijsgebied.

Zoals in elke grote vakantie zijn de scholen goed schoongemaakt. Daarnaast zijn er aanvullende hygiënische voorzieningen getroffen. Zo werken de toiletten en hebben alle wasbakken kranen met stromend water en zeep, zodat de kinderen en onderwijsgevenden goed hun handen kunnen wassen. Op het schoolerf en in de klas is mond- neusbedekking verplicht voor leerkrachten, ondersteunend personeel en kinderen vanaf de eerste klas (leerjaar 3) van het GLO.

Van iedereen die het schoolterrein opkomt, worden de handen gereinigd en wordt de temperatuur opgemeten. Het is de bedoeling dat elke leerling naast mond-neusbedekking ook een klein flesje sanitizer van huis meeneemt, op basis van 60% alcohol, en een schoon doekje om de handen te drogen. Net als overal moeten we ook op school anderhalve meter afstand houden: in de klas, in de pauzes, en ook bij de wasbakken en toiletten. Dus geen brasa’s geven of handen schudden!

De scholen hebben speciale looproutes aangegeven, zodat leerlingen zo min mogelijk met elkaar in aanraking komen. In de klas is de afstand tussen de tafels en stoelen gemarkeerd. Op alle scholen zullen informatieposters hangen. De pauzes van de verschillende leerjaren zijn niet tegelijk. De kinderen mogen tussendoor naar buiten om even hun mond-neusbedekking af te doen. De schoolkantines gaan niet open; kinderen moet dus eten en drinken van huis meenemen.

Kinderen die met de schoolbus of schoolboot naar school gaan, zullen het dit schooljaar ruimer zitten: in de schoolbussen mogen er alleen kinderen bij de open raampjes zitten; de andere stoelen blijven leeg. Schoolboten mogen maximaal 8 tot 10 personen vervoeren.

In één klaslokaal mogen maximaal 10 leerlingen zitten, uitgaand van een lokaal van 7 bij 7 meter. Een leerkracht mag maximaal 30 leerlingen hebben, in groepjes van maximaal 10. De kinderen gaan dus niet elke dag naar school. Per schoolniveau worden er schema’s uitgewerkt voor onderwijs in de klas en onderwijs op afstand.

Bij onderwijs op afstand wordt gebruik gemaakt van radio, televisie en het Internet. Sommige scholen zullen ook op zaterdag onderwijs aanbieden. Meer informatie volgt via de media en sociale media. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal regelmatig updates sturen, omdat alles nieuw is en regelmatig bijsturen zeker nodig zal zijn.

Het ministerie roept iedereen op om zich in te zetten voor een succesvol verloop van het schooljaar 2020-2021.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….